Siirry sisältöön

Eduskuntaterveiset – helmikuu 2020

Tilaa eduskuntaterveiset sähköpostiisi tämän linkin kautta!

Arvoisa vastaanottaja,

Kokoomuksen eduskuntaryhmämme palasi Suomi-kiertueelta Arkadianmäelle ja työt ovat käynnissä. Vielä kerran kiitos kaikille tilaisuuksiin osallistuneille ympäri Suomea!

Tammikuun ja helmikuun aikana olemme myös valmistelleet lisää ratkaisuja mm. työllisyyden, ympäristön ja perheiden parhaaksi. Edellytämme hallitukselta vihdoin ripeitä toimia ja esityksiä eduskuntaan.

Tarjoamme vaihtoehtomme hallituksen käyttöön. Hallituspuolueet kun eivät näytä pääsevän yhteisymmärrykseen keinoista ja päätöksiä siirretään jatkuvasti tulevaan. Sellainen peli ei vetele.

Tässä kirjeessä:

 • Tulevia tapahtumia: Tervetuloa politiikan workshoppiin sekä AfterWalkille!
 • Valtiopäivien avajaiset ja eduskuntaryhmän järjestäytyminen
 • Kokoomuskiertue ja ohjelmatyö
 • Educa-messut ja OAJ-risteily
 • Ulkosuomalaisten asiaa ajamassa Gran Kanarialla
 • Hallituksen talouspolitiikka
 • Kirjallinen kysymys terveysteknologian käytön edistämisestä
 • Helsingin kaupunkipolitiikkaa
 • Uusi avustaja
 • Ajankohtaisia kirjoituksia ja valtiopäivätoimia

AfterWalk käynnistyy

AfterWalk-tapahtumat käynnistyvät jälleen! Vuoden ensimmäinen AfterWalk järjestetään tiistaina 10.3. klo 17.15. Tavataan tuttuun tapaan Pikkuparlamentin edessä (Arkadiankatu 3). Luvassa liikuntaa, ajankohtaisia aiheita ja hyvää mieltä Töölönlahden kauniissa maisemissa. Tule mukaan ja tuo myös ystäväsikin!

LISÄTIETOJA TAPAHTUMAN FACEBOOK-SIVULLA

Tervetuloa ideoimaan workshoppiin

Järjestämme Kokoomusnaisten poliittisen workshop-tilaisuuden eduskunnassa maanantaina 24.2. klo 17-19. Tarkoituksena on keskustella ajankohtaisista aiheista sekä ideoida tulevaa rakentaaksemme parempaa Helsinkiä.

Ilmoittaudu workshoppiin tämän linkin kautta viimeistään torstaina 20.2.

LISÄTIETOJA TAPAHTUMAN FACEBOOK-SIVULLA

Valtiopäivät ja eduskuntaryhmän järjestäytyminen

Valtiopäivät 2020 avattiin keskiviikkona 5.2.2020. Kokoomuksen eduskuntaryhmän järjestäytymiskokous alkaville valtiopäiville pidettiin samana aamuna.

Eduskuntaryhmämme valitsi yksimielisesti aiemman puheenjohtajiston ja työvaliokunnan jäsenet jatkamaan. On ilo ja kunnia jatkaa ryhmämme ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Puheenjohtajana jatkaa Kai Mykkänen, toisena varapuheenjohtajana Jukka Kopra sekä kolmantena Anna-Kaisa Ikonen. Työvaliokunnan jäseninä jatkavat Sinuhe Wallinheimo, Matias Marttinen sekä Sari Multala.

Suuri kiitos ryhmälle luottamuksesta.

Mukana kokoomuskiertueella

Eduskuntaryhmämme on palannut kiertueelta valmiina tekemään tinkimätöntä työtä suomalaisten parhaaksi. Jatkamme kiertämistä valtiopäivien aikana monin tavoin. Ja tietenkin tuttu Helsinki- kierrokseni käynnistyy taas.

Kiersimme Kokoomuksen eduskuntaryhmän kanssa tammi-helmikuun vaihteessa 22 paikkakunnalla Suomen läpi Kemijärveltä Helsinkiin. Kiitos kaikille tapaamaan tulleille ja kokoomusjoukkueelle. Oli ilo olla mukana.

Kokoomuksen ohjelmatyöstä

Kokoomus järjesti kiertueen lisäksi tavoiteohjelmatyöhön liittyviä tilaisuuksia.

Osallistuin Tampereella ja Helsingissä järjestettyihin tilaisuuksiin. Tampereella pohdimme mittavalla joukolla sivistystä, koulutusta, tutkitun tiedon merkitystä ja mahdollisuuksia. Helsingissä asiantuntijat pohtivat työn muutosta ja haasteiden kääntämistä mahdollisuuksiksi.

Educa-messuilla ja OAJ-risteilyllä

Tammikuussa vierailin Educa-messuilla sekä OAJ-risteilyllä, jossa puhututtivat opetusalan ajankohtaiset asiat.

Paljon hyviä kohtaamisia ja keskusteluja opetuksesta, sivistyksestä, opettajuudesta ja osaamisesta. Niistä on Suomen hyvinvointi tehty ja tehdään jatkossakin.

Kiitos seurasta maailman parhaat opettajat ja OAJ sekä muut opetusalan yhteistyötahot.

Ulkosuomalaisten asiaa ajamassa

Kävin tammikuussa puhumassa Suomi-seuran tilaisuuksissa Gran Kanarialla ja samalla Kokoomuksen väkeä tapaamassa. Aiheena oli Brexitin vaikutukset Suomelle ja Euroopalle.

Viime vuonna eduskuntaan perustettiin aloitteestani Ulkosuomalaisten ystävyysryhmä. On ilo toimia ryhmän puheenjohtajana. Ryhmä tekee yhteistyötä Suomi-Seuran ja Ulkosuomalaisparlamentin kanssa. Ulkosuomalaisia lasketaan olevan noin kaksi miljoonaa, joista noin 300 000 on Suomen kansalaisia. On tärkeää, että ulkosuomalaisten asiat tunnetaan ja otetaan eduskunnan päätöksenteossa huomioon.

Hallituksen talouspolitiikka

Talouspolitiikan arviointineuvoston raportti on hälyyttävä. Raportti kertoo karulla tavalla, että punavihreän hallituksen politiikka vaarantaa hyvinvointiyhteiskuntamme. Etenkin työllisyystoimien puuttumattomuus poraa suurta reikää hyvinvointiyhteiskuntamme perustaan.

 • Miljardien velkaelvytyksen sijaan tarvitsemme rakenteellisia uudistuksia. Isossa kuvassa yrityksillä on ennen kaikkea pula työntekijöistä, ei kysynnästä.
 • Ensin työllisyystoimet, sitten vasta menot. Hallitus tekee päin vastoin. Rahat käytetty mutta työllisyystoimia ei näy eikä kuulu.
 • Kestävyysvaje on unohdettu, mitään suunnitelmaa sen kuromiseksi ei ole.
 • Tulevaisuusinvestoinnit ovat silmänkääntötemppu, kyse pysyvistä menolisäyksistä. Omaisuusmyynneillä piilotellaan velkaantumista.

Kuulostaako tutulta. Näistä samoista asioista kokoomus on hallitusta väsymättä varoittanut ja tarjonnut kestävää vaihtoehtoa. Jos hallitus ei kuuntele kokoomusta, on sen nyt vastuu kuulla talouden asiantuntijoita. Politiikan suunnan on muututtava.

Kirjallinen kysymys terveysteknologian käytön edistämisestä

Jätin hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa vaaditaan kansallista terveysteknologiastrategiaa. Terveysteknologian tehokkaammalla käytöllä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut on mahdollista toteuttaa kustannusvaikuttavasti.

Lainsäädännön arviointineuvoston arvio vanhusten ympärivuorokautisen hoivan henkilöstömitoituslakiesityksestä vaikutti vahvasti kysymykseeni. Arviointineuvosto huomautti, ettei lainsäädännön valmistelussa huomioitu terveysteknologian tarjoamia mahdollisuuksia. Tahdon omalta osaltani vauhdittaa sitä, että ministeriössä huomioidaan terveysteknologia aiempaa paremmin.

Lisää ajatuksia kirjallisen kysymyksen taustalta voit lukea Sailabin tekemästä haastettelusta.

LUE KOKO KIRJALLINEN KYSYMYS

Helsingin kaupunkipolitiikkaa

 • Liikennepolitiikassa olisi vihdoin ymmärrettävä, että kaikki eivät voi pyöräillä tai kävellä edes lyhyitä matkoja. Helsinkiläisten vaade aloitteessa on kohtuullinen ja hyvin kannatettava.‬ Eri alueilla asuvien kohtelu oltava reilua. Nykyinen vähintään kahden vyöhykkeen lipun hinta kohtuuton ja syrjii helsinkiläisiä. Kaiken lisäksi lipun korkea hinta kannustaa autoiluun. Joukkoliikennettä halutaan käyttää, mutta hintojen on oltava kohtuulliset kaikille.
 • Yksi keskeinen kiertueemme keskustelussa noussut aihe on ihmisten arjessa vahvasti näkyvä postien viivästyminen. Helsingissä postin epävarmasta kulusta olen saanut paljon viestiä jo ennen postin lakkoa, mutta valtavasti myös lakon jälkeen. Postit eivät eivät kulje niin kuin niiden pitäisi. Marinin hallituksen on syytä ripeästi ja selkeästi linjata, millä toimenpiteillä Postin ylätason ongelmat aiotaan korjata ja missä aikataulussa. Tietenkin postin toimivan johdon on viivytyksettä vastattava ihmisten huoleen ja arki palautettava normaaliksi. Posti on peruspalvelu, sen täytyy kulkea.

Uusi avustaja

Uutena avustajani on aloittanut tammikuussa Sonja Tamminen. Hänet tavoittaa tarvittaessa numerosta 050-7540818 tai sähköpostitse sonja.tamminen@eduskunta.fi.

Ajankohtaisia kirjoituksia ja valtiopäivätoimia


Terveisin
Sari Sarkomaa