Siirry sisältöön

Tammikuun eduskuntaterveiset

Tilaa eduskuntaterveiset sähköpostiisi tämän linkin kautta!

Arvoisa vastaanottaja,

Lähden innostuneena kuntavaaleihin ehdolle tavoittelemaan helsinkiläisiltä luottamusta kaupunginvaltuutetun tärkeään tehtävään. Rakas kotikaupunkini Helsinki ja me helsinkiläiset olemme poikkeuksellisen isojen kysymysten edessä. Emmekä toki vähiten koronaepidemian vuoksi. Näen, että Helsingissä on edessä monin tavoin uudelleen rakentamista.

Haluan olla mukana varmistamassa, että kotikaupunkiani kehitetään helsinkiläisiä ja sen eri asuinalueiden ääntä kuunnellen. Helsingin valtuustossa tarvitaan enemmän kuin koskaan vahvaa osaamista ja monipuolista kokemusta. Tarvitsemme yhteistyötaitoa, kykyä tehdä päätöksiä sekä sitkeyttä toimia helsinkiläisten parhaaksi. 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan tukemaan ehdokkuuttani ja kampanjatyöhöni sinulle sopivalla tavalla. Voit pyytää myös ystävääsi mukaan. Pienikin apu on suuri ilo. Lähetän säännöllisesti viestiä vaalien tiimoilta. Mukaan pääset laittamalla minulle sähköpostia sari.sarkomaa@eduskunta.fi tai soittamalla 050 511 3033.

Tässä kirjeessä:

  • Tulevat tapahtumat
  • Hallituksen veronkiristykset ovat myrkkyä työpaikkojen syntymiselle ja talouden elpymiselle
  • Missä kansan kannattama digitaalinen rokotuskortti viipyy?
  • Esteet antaa uusia syövän yhdistelmähoitoja poistettava lainsäädännöstä viipymättä
  • Saastuneen lumen mereen kaadolle löydettävä ripeästi kestävä vaihtoehto
  • Kuntoutustakuulla varmistetaan, että ihmiset saavat verorahoille vastinetta

Tehdessäni joulusiivuosta työhuoneessani löysin vanhan kutsukortin vaalijuhlaan vuodelta 2000. Tuolloin kokoomuksen puheenjohtajana toimi Sauli Niinistä ja minä olin puolueen varapuheenjohtaja. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja oli Ben Zyskowicz.

Tulevat tapahtumat

Parlamentaarikkojen aamukahvit la 23.1 klo 10.00 Facebookissa

Kokoomuksen valtakunnallinen kiertue käynnistyy Helsingistä parlamentaarikkojen aamukahveilla. Olen mukana keskustelemassa yhdessä Petri Sarvamaan, Antti Häkkäsen, Anna-Kaisa Ikosen ja Terhi Koulumiehen kanssa. Voit seurata lähetystä Helsingin kokoomuksen Facebook-sivuilla. Mukaan keskusteluun pääset LINKIN kautta. Lähetyksen aikana voit lähettää kysymyksiä ja terveisiä lähetyksen kommenttiketjussa.

Tule mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja kertomaan miten sinun mielestäsi Helsingistä tehdään kaikille hyvä kaupunki asua, tehdä työtä ja yrittää.

Helsingin kokoomuksen jäsenilta ma 25.1 klo 17.00

Osallistun Helsingin Kokoomuksen Teamssissa järjestettävään jäseniltaan. Ilmoittaudu mukaan pe 22.1 mennessä LINKIN kautta.

Illan aikana keskustelemme ennen kaikkea kuntavaaleista Helsingin Kokoomuksen puheenjohtaja Maarit Vierusen ja toiminnanjohtaja Sanna Hämäläisen johdolla. 

Helsingin, Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan Yrittäjien seminaari ke 27.1 klo 14-16.30

Olen mukana keskustelemassa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen vaikutuksista palveluiden saatavuuteen, yrittäjyyteen ja työllisyyteen terveysalan yrittäjäjärjestöjen järjestämässä etäseminaarissa. Ilmoittaudu mukaan oheisen LINKIN kautta. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tilaisuuden alkuun saakka.

Hallituksen veronkiristykset ovat myrkkyä työpaikkojen syntymiselle ja talouden elpymiselle

Vasemmistovihreän hallituksen hellimät veronkiristykset ovat vakava virhe.Suomalaiset keskituloiset maksavat jo nyt monta prosenttiyksikköä enemmän veroa kuin keskimäärin muissa Euroopan maissa.Kokoomus esitti vaihtoehtobudjetissaan 800 miljoonan euron veronkevennyksiä. Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa palkansaajille ja eläkeläisille jäisi satoja euroa enemmän käteen verojen jälkeen.

Missä kansan kannattama digitaalinen rokotuskortti viipyy?

Ihmisillä itsellään pitäisi olla vaivatta saatuvilla oikeat rokotustiedot. On välttämätöntä, että hallitus tekee asiassa päätöksen ja käynnistää valtakunnallisen työn digitaalisen rokotus- ja laboratoriotuloskortin ripeäksi rakentamiseksi. Asiassa ei ole varaa aikailla. Rokotuskortti on tarkoituksenmukaista rakentaa Kelan toimesta Omakantaan, jonne potilastiedot jo lakisääteisesti kirjataan.Suomen on syytä ottaa asiassa mallia Tanskasta.

Olen jättänyt kirjallisen kysymyksen digitaalisen kansallisen rokotuskortin käyttöönotosta ja toimista EU:n yhteisen rokotuskortin edistämiseksi vauhdittaakseen hallitusta toimiin asian edistämiseksi.

Esteet antaa uusia syövän yhdistelmähoitoja poistettava lainsäädännöstä viipymättä

Olin mukana keskustelemassa syövän hoidon tulevaisuudesta Helsingin yliopiston Tiedekulmassa Cancer I&O tutkimus & innovaatioprojektin järjestämässä päättäjäpaneelissa. Erilaiset syövän yhdistelmähoidot yleistyvät syövän hoidossa ja niiden käyttö tulisi mahdollistaa Suomessa lakimuutoksella pikimmiten. Hallituksen on viipymättä tuotava eduskuntaan esitykset, joilla taataan syövän yhdistelmähoitojen saatavuus. Lisäksi Kansallisen Syöpäkeskuksen toiminta on viimein saatava täysimääräisesti käyntiin.

Jätin aiheesta kirjallisen kysymyksen ja toimenpidealoitteen vauhdittaakseni hallitusta toimiin yhdenvertaisten syöpähoitojen mahdollistamiseksi.

Saastuneen lumen mereen kaadolle löydettävä ripeästi kestävä vaihtoehto

Itämerta on suojeltava talvellakin. Olen vuosien varrella tehnyt työtä likaisen lumen mereen kaadon pysäyttämiseksi. Muissa Pohjoismaissa asiaan on löydetty ratkaisut ja niin on löydettävä Helsingissäkin. Vauhdittaakseni hitaasti etenevää asiaa olen tehnyt asiasta lakialoitteen, joka on eduskunnan käsittelyssä lähiaikoina.

Kuntoutustakuulla varmistetaan, että ihmiset saavat verorahoille vastinetta

Oikea-aikainen kuntoutus ja liikuntaan kannustaminen ovat vaikuttavia toimia. Hoitoon pääsyn pitkittyminen ja liian myöhään aloitettava kuntoutus heikentävät huomattavasti elämänlaatua, työ ja toimintakykyä. Liian usein ihminen jää ilman kuntoutusta ja palaaminen työhön tai normaaliin omatoimiseen elämään estyy. Moni joutuu ostamaan kuntoutusta, kun julkinen terveydenhuolto ei kykene kuntoutusta tarjoamaan. 

Olen tehnyt toimenpidealoitteen kuntoutustakuusta ja se sisältyi myös kokoomuksen vaihtoehtobudjettiin. Kuntoutustakuulla turvataan kaiken ikäisten kuntoutusta tarvitsevien ihmisten kuntoutukseen pääsy, annetaan määräajat kuntoutusprosessin oikea-aikaiselle käynnistämiselle ja liikuntaan ohjaamiselle. Kuntoutustakuu lisää sote- palveluihin vaikuttavuutta ja on viisasta verorahojen käyttöä. Perustimme eduskuntaan kuntoutusverkoston, jossa yli puolurajojen asiaa edistämme.

Tekemiäni kannanottoja ja valtiopäivätoimia

Ministerin esitys tyrmistyttää: Hallitus tuo jo valtion autotkin

Ylikireää työn ja eläkkeiden verotusta on kevennettävä

Kirjallinen kysymys koronarokotusten korvaamisesta sairausvakuutuksesta, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten ja alan yrittäjien sekä suun terveydenhuollon ammattilaisten yhdenvertaisesta rokottamisesta

Hallituksen koronatiedotus ei saa lurpahtaa – koronarokotuksiin saatava vauhtia

Kirjallinen kysymys sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten työssä jaksamisen ja henkilöstön riittävyyden turvaamisesta sekä palkitsemisen yhdenvertaisista mahdollisuuksista ja koronakustannusten yhdenvertaisesta korvaamisesta kunnille ja sairaanhoitopiireille

Kokoomuksen Sarkomaa: Eduskunta pelasti terveydenhuollon kansalliset laaturekisterit

Kokoomuksen Sarkomaa: Marinin hallituksen toinen talousarvio petaa polkua kohti menetettyä vuosikymmentä

Onko tiedeministeri Saarikon siltarumpupolitikointi yliopistojen rahoituksella vasemmistovihreän hallituksen linja?

Kirjallinen kysymys kuntoutuspsykoterapian rahoituksesta ja jatkosta

Kaikki ajankohtaiset asiat nettisivuillani

Ajatukset ja ideat liittyen politiikkaan ja tietenkin kotikaupunkini Helsingin sekä koko Suomen kehittämiseen ovat aina tärkeitä ja tervetulleita.

Pidetään yhteyttä. 

Sari Sarkomaa


Follow by Email
Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Instagram